Neon Staxx

Ljuva 80-tal med färgsprakande kläder, stort hår och mobiler som tegelstenar. Det var när man hyrde en moviebox och kollade på video, eller hängde på stadens grill och spelade arkadspel för att slå High Points. I denna slot från NetEnt får du en nostalgitripp som inte kommer att lämna dig oberörd. Det är filmerna Flashdance, Top Gun och Cocktail samlade i en otroligt rolig spelautomat. Det är en actionfylld slot i neonfärger som rosa, lila och turkos där du har chansen att vinna 400 gånger din insats. Inte en jackpott men det kan ändå ge ganska bra klirr i kassan, samtidigt som du får njuta av en härlig spelupplevelse med läcker grafik i sann 80-talskänsla.

NetEnt har varit lite fyndiga när det gäller denna spelautomat. Som i de flesta av deras slots finns det specialfunktioner och det saknas inte här heller. Det finns bland annat stacked wilds, vilket namnet Neon Staxx smart syftar till. Spelet erbjuder även scatter-symboler som tar dig till ett free spins-läge med upp till hela 20 gratis spel. Det finns inget bonusspel eller progressiv jackpott här men det är faktiskt inget man saknar i denna slot. Spelets RTP, return to player, är ganska högt med sina 96,99 %, vilket är något högre än NetEnts vanliga kvot för återbetalning på spelautomater. Det här är verkligen en härlig upplevelse! Om du vill du veta mer om slotten bör du fortsätta läsa här.

Vinstlinjer och insatser

Neon Staxx är en standardmodell för spelautomater där du spelar på fem hjul och 40 vinstlinjer, men radantalet är fyra istället för brukliga tre. Vinstlinjerna är fasta, vilket innebär att du inte kan välja hur många du vill spela på. Däremot kan du ställa in myntvärde som spänner mellan 10 öre och fem kronor. Insatsvärdet är allt från låga två kronor till mastiga 1 000 kronor, vilket innebär att detta är en slot som passar både spelaren som vill satsa lite lägre och storspelaren som är ute efter de lite större vinsterna. För att få lite större vinster måste du vara beredd på att satsa lite mer för att de 400 gånger pengarna verkligen ska ge utdelning.

Tema och grafik

Som vi var inne på från början är det 80-tal som gäller från början till slut. Själva bakgrunden ser ut som ett stormigt turkosblått hav och en stormig rosafärgad himmel med flashande blixtrar. Symbolerna går givetvis i neon där de lägre spelkortssymbolerna går i lila, rosa och turkos. Här hittar du även rytande lejon och pantrar, fräsande ormar och mäktiga örnar. När megavinsten kommer flankeras den av en vild enhörning. Givetvis följer även scatters och wilds 80-talstemat där bland annat scattern ser ut som en neonskylt med ordet Scatter skrivet i rosa. Ljudeffekterna följer givetvis även de temat och i bakgrunden hörs en musikslinga som påminner en del om den stora hiten My Sharon av the Knack.

Bonusfunktioner i spelet

NetEnt har som vanligt implementerat en hel rad med bonusfunktioner. Spelet har allt från stacked wilds till free spins. Här sätts free spins-läget igång med hjälp av tre eller fler scatter-symboler. Får du tre ger det dig 10 stycken gratissnurr, fyra scatters ger 15 fria spel och fem scatters ger 20 stycken. Innan det drar igång kommer en wild eller en av rovdjurssymbolerna att staplas och den ger sedan större vinster under själva gratisspelet. Wild har den vanliga funktionen med att den ersätter alla andra symboler, förutom scattern. Den häftigaste funktionen i spelet är dock specialfunktionen Super Staxx. När denna funktion triggas igång staplas inte bara wild-symbolerna utan alla symboler, vilket kan ge mycket bra vinster.

Positivt med Neon Staxx

  • Helt klart 80-talstemat som genomsyrar hela slotten.
  • Den otroligt läckra grafiken med starka neonfärger.
  • Super Staxx-funktionen är ett annorlunda inslag där det är spännande att se vilken symbol som blir staplad.
  • Att det är ett spel som passar både nybörjare och storspelare.
  • Med hög satsning kan det bli rejäla vinster tack vare multiplikatorn med 400 gånger pengarna.

Negativt med Neon Staxx

  • Det finns ingen jackpott i spelet.
  • Det krävs stora insatser för att ens kunna få en hyfsad vinst.
  • Lite mer specialfunktioner som bonusspel eller liknande hade gjort spelet intressantare.
  • Musiken kan bli lite enerverande efter ett tag med sitt disco-dunk.

Sammanfattning

Neon Staxx är ytterligare ett mästerverk från NetEnt. Detta är en slot för alla 80-talsfantaster. Det är en nostalgitripp till actionfilmer, arkadspel och neonskyltar. Det är bara axelvaddar och hockeyfrillan som saknas. Här har spelutvecklaren verkligen lyckats hålla samman temat med både grafik och ljud. Även om spelet inte har någon jackpott saknar det inte spänning tack vare specialfunktionen Super Staxx. Chansen att kunna få spela 20 free spins är även det ett stort plus. Det här är en slot som både småspelare och storspelare kan ha glädje av. Om du vill uppleva hur det var på 80-talet finns inget bättre sätt än att spela denna slot. Det är som att möta Tom Cruise i neonfilmen Cocktail.

Featured Casino
100% upp till 100 kronor
18+ Spela ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor gäller