Asgardian Stones

Visst har det kommit en hel del slots med vikingatema och asagudar men här har NetEnt tagit steget längre och verkligen fått med den nordiska kylan och kargheten som är så typisk. Asgardian Stones är ett storslaget spel med stenar, runor och asagudar. Spelutvecklaren har pepprat spelet med en mängd olika funktioner. Här finner du bonusspel, wilds, scatters och free spins. Men inte bara det, spelet har en Avalanche-funktion där symbolerna trillar ner på spelplanen så snart du fått en vinnande kombination. I spelet finns även en Colossal-symbol där gudarna dyker upp i ett visst antal och krossar symboler som finns under dem. Det är verkligen en fullmatad slot där det enda som saknas är en progressiv jackpott.

De spelare som har spelat skattletarslotten Gonzo’s Quest – och vem har inte det? – kommer garanterat att känna igen sig en del. Men här går spelet i mörka, dova toner och det står ingen liten Gonzo och hejar på i skattsökeriet. Som vanligt när NetEnt levererar är allt genomtänkt och inte en detalj avviker från temat, med allt från bakgrund och grafik till spelknapparna och ljudbilden. Det är ett mäktigt ljud med dramatisk musik och dån från fallande och krossade stenar. Spelets RTP, återbetalningskvot till spelarna, ligger på 96,31 %, vilket är en normal procent från spelutvecklaren. Om du vill fajtas med gudarna i den nordiska mytologin i Asgård ska du prova detta spel. Du kommer få en mäktig spelupplevelse.

Vinstlinjer och insatser

Asgardian Stones har inte hjul som de flesta slots, utan här är det kolumner som gäller. Spelet har fem kolumner, tre rader och tjugo vinstlinjer som är fasta. Det innebär att du inte kan ställa in dem själv. Att det är kolumner istället för hjul beror på Avalanche-funktionen där block faller ner istället för att snurra fram. Minst antal mynt du kan satsa är ett och max är tio, där värdet på mynten är som minst 0,01 och det högsta är 1. Du kan givetvis använda knappen med Max Bet och då kommer slotten automatiskt att sätta inställningarna på maximalt antal mynt och maxvärdet på mynten. Eftersom det går att satsa både högt och lågt passar denna slot både småspelare och storspelare.

Tema och grafik

Temat är som nämndes ovan nordisk mytologi med Asgård i fokus. Allt följer temat från minsta runa till de mäktiga Colossal-symbolerna med guda-ansikten. Här får du se den högst betalande Oden, hans hustru Frigg, Heimdall, Freja och sist men inte mins Tor. De kommer i olika färger så det är lätt att känna igen dem. Men även de övriga symbolerna är tematiska och påminner om runskrift. Omgivningen går i dova passande färger där runstenar och stenblock finns runt omkring spelplanen, med sjok av dimma som glider förbi. Hela tiden hörs mystiska tongångar i bakgrunden och när blocken krossas rungar det som en åskknall. Man kan inte annat än att bli imponerad av detta spel och det är lätt att föreställa sig att man verkligen är i Asgård.

Bonusfunktioner i spelet

Man kan inte påstå att NetEnt inte har laddat detta spel. Här finns stora wild-symboler som trillar ner, Colossal Crush-funktion där de olika gudarna kan dyka i 2×2 eller 3×3 och fyller på så vis i princip hela planen. Därför kan du bara få en Colossal-symbol åt gången, resten är vanliga symboler. Här finns free spins och wilds kan även dyka upp under free spins-rundan för att öka vinsterna. Den stora nyheten här är lyckohjulet, givetvis i samma tema med runskrift på stenar. Trillar det ner täcker det 3×3 rutor och här kan du vinna free spins, kontantpriser eller både och. Vad du kommer vinna vet du inte förrän hjulet har snurrat och du får se vad pilen pekar på

Positivt med spelet

  • Den häftiga grafiken och designen på spelet är en stor plusfaktor i Asgardian Stones.
  • Alla bonusfunktioner som lagts in i spelet – wilds, free spins, Colossal Crush och lyckohjulet.
  • Ljudet i bakgrunden är helt klart en bonus, för en gångs skull inte ett ljud som stör eller blir irriterande.
  • Alltid kul med Avalanche istället för snurrande hjul.

Negativt med spelet

  • Många kanske skulle säga att det är en kopia av Gonzo’s Quest men det är bara Avalanche-funktionen som ger det intrycket.
  • Ingen stor progressiv jackpott. -Det är ganska svårt att få större vinster i Asgardian Stones.

Sammanfattning

Nordisk mytologi, asagudar och runskrift – här har du allt samlat i en och samma slott där du dessutom får dra nytta av en mängd bonusfunktioner. Avalanche-funktionen med bonusfunktionen Colossal Crush är häftig och ger en fräsch touch till spelet. Men det som verkligen sticker ut är lyckohjulet som kan trilla ner och ge vinster som free spins och kontantvinster, antingen enbart eller både och. Här har du ett mäktigt storslaget spel som imponerar och där det händer något hela tiden. NetEnt har lyckats igen och med en grafik som verkligen bevisar att de är marknadsledande. Så har du inte mött Oden, Frigg och de andra asagudarna i Asgård än, leta då upp spelet och gör din insats. Du kommer inte ångra dig.

Featured Casino
100% upp till 100 kronor
18+ Spela ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor gäller